Leiden monumentenstad.

Onze praktijk is gelegen aan de rand van de stad, tussen het station en de gemeente Oegstgeest. Als u nieuw bent in onze stad, kunnen we u aanraden op een mooie zondag ochtend eens door de stad te dwalen en de vele monumenten te gaan bewonderen. Als u op deze link klikt, krijgt u een impressie van wat u kunt gaan zien,

De stad telt 35 hofjes, de meeste zijn te bezichtigen, als u op deze link klikt krijgt u een idee, hoe mooi onze hofjes er uit zien en met hoeveel liefde ze bewoond en onderhouden worden!

Achter de Rijnsburgerweg ligt de Leidse Hout als een grote achtertuin, waar het heerlijk toeven is, de ooievaar nestelt, de vogeltjes fluiten, en in de theetuin bij de hertenkamp kunt u een versnapering gebruiken.

Voor cultuur bent u ook op het juiste adres, klik hier voor een overzicht!

Leiden telt 17 musea, alle dicht bij elkaar gelegen in het centrum van de stad.

In het centrum van de stad ligt de Hortus Botanicus, een oase van rust, u kunt er lunchen, wandelen en loop dan eens door naar de prachtig gerestaureerde Sterrewacht. Deze tuin is recent opnieuw aangelegd, in het verlengde van de hortus. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de Witte Singel.

Richting Oegstgeest vindt u het geboortehuis van Boerhaave, de befaamde geneesheer, die op Leiden zijn stempel heeft gedrukt. Oud Poelgeest is tegenwoordig een conferentiecentrum, met een vrij toegankelijk park, waar u heerlijk kunt wandelen.

We hopen, dat u zich bij ons in de stad en buurt thuis gaat voelen.